Inventarisatie verfsysteem, kleur en benodigdheden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer u uw verfwerk goed plant en gestructureerd te werk gaat, is de kans op een goed resultaat groter. Hieronder behandelen we verschillende actiepunten die ten grondslag liggen aan een juiste voorbehandeling.


Keuze verfsysteem

Om het verfsysteem te bepalen moet er eerst naar staat/ conditie van het bestaande verfsysteem de worden gekeken. Kan er vanaf het bestaande systeem worden verder gewerkt, of moet er een nieuw systeem vanaf een kale ondergrond worden aangebracht?

Daarna kunt u een keuze maken uit een één-component of twee-componenten afwerking. Deze keuze is afhankelijk van:


  •   Het bestaande verfsysteem/ ondergrond;
    • Het beschikbare budget;
    • De werkomstandigheden waaronder de verflaag zal worden aangebracht;
    • Het gewenste resultaat.

 

Het is zaak om van te voren na te denken over de bovenstaande adviezen. Deze keuzes vormen de basis voor een optimaal resultaat.

Ga naar         Verfsystemen

 

Kleurkeuze

Wanneer u de juiste coating heeft gekozen, kunt u de gewenste kleur kiezen. In onze webwinkel kunt u per product zien welke kleurvarianten er beschikbaar zijn.

Om u ook bij de kleurkeuze tegemoet te komen hebben wij een kleureninspiratie tool ontwikkeld, waar u kunt zien hoe bepaalde kleurcombinaties uw schip uitstraling geven.

Verder kunt u ook de kleurenkaarten bekijken van onze verfmerken.

Ga naar         Kleurenkaarten

                    Kleureninspiratie

                    Kleuradvisering

 

Benodigde hoeveelheid verf- en benodigdheden

Hoeveelheid verf

De benodigde hoeveelheid verf kunt u gemakkelijk berekenen:

    Volume vaste stof (in %)         
    Laagdikte in micrometer (µm)  x 10 = ?? x aantal m2 per liter + 10% verlies = juiste hoeveelheid
                                         

Het verbruik gegevens zijn te vinden in het documentatieblad van het gewenste verfproduct.

Wanneer na het verven blijkt dat er veel meer verf over is dan u berekend had, kan dit te maken hebben met de opgebrachte laagdikte. Deze is dan waarschijnlijk te laag geweest (= te veel verdunning toegevoegd). U kunt dan overwegen nog een tweede laag aan te brengen om alsnog de gewenste laagdikte te behalen.

Verf benodigdheden

Het kan erg vervelend zijn als u tijdens het verven (bepaalde) verfbenodigdheden niet op voorraad heeft. Zeker aan boord, omdat u dan niet zo snel naar de winkel kunt voor de ontbrekende benodigdheden. Hieronder treft u een lijst aan met de meest voorkomende benodigdheden voor het verven:

    •   Kwasten;
    • Rollers;
    • Rolhouders;
    • Verfbakken/ emmers;
    • Mengbekers;
    • Afplaktape;
    • Schuurpapier;
    • Borstels en schijven;
    • De juiste verdunningen- en ontvetters;
    • Handschoenen;
    • Mondkapjes.

 

Ga naar     Verf Materiaal

Ontroesten en Schuren


Persoonlijke veiligheid

Verf bevat gezondheid- en milieubelastende delen. Hierdoor is het niet onbelangrijk om voor het schilderen de product- en veiligheidsdocumentatie door te nemen, zodat u op de hoogte bent van de risico’s.

Veiligheid bij schuren

Tijdens het droog schuren is het verstandig om een stofmasker (P1 of P2) te dragen. Dit voorkomt het inademen van fijne stofdeeltjes. Bij het schuren van loodhoudende verflagen is het raadzaam een P2 stofmasker te dragen.

Veiligheid bij applicatie

Bij het aanbrengen en tijdens het drogen van de verf is belangrijk dat er goed geventileerd wordt. Ten eerste kan onvoldoende ventilatie u bedwelmen tijdens de applicatie. Ten tweede wordt het droogproces vertraagd wanneer er onvoldoende ventilatie is. Verder is het belangrijk om geschikte handschoenen te dragen bij het aanbrengen van de verf. Wanneer een goede ventilatie niet mogelijk is (bijvoorbeeld machinekamer of piek) adviseren wij u om een geschikt koolstofmasker te dragen. Dit voorkomt inademing van oplosmiddeldampen.

Ga naar         Persoonlijke Bescherming


« Terug